Historici.nl

Gepubliceerd op 07-05-2020

Docent Middeleeuwse Geschiedenis

 

Universiteit Utrecht – Docent Middeleeuwse Geschiedenis

 

POSITIE:

Onderwijs- en onderzoeksondersteuning

UREN PER WEEK:

20 tot 20

FACULTEIT OF DIENST: 

Faculteit Geesteswetenschappen

AFDELING: 

Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis

UITERLIJK REAGEREN OP: 

22 mei 2020

 

 

FUNCTIE

Het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis is per 1 augustus 2020 op zoek naar een docent Middeleeuwse Geschiedenis (0,5 fte). Binnen de leerstoelgroep Middeleeuwse Geschiedenis wordt onderwijs verzorgd op het terrein van de geschiedenis van de westerse Middeleeuwen. De te benoemen docent is breed inzetbaar en draagt bij aan het bestaande onderwijs in de opleiding Geschiedenis (bachelor) en in de researchmaster Ancient, Medieval and Renaissance Studies. De vaardigheid om Nederlands- en Engelstalig onderwijs te verzorgen wordt verondersteld.

PROFIEL

De kandidaat dient in het bezit te zijn van een afgerond promotie-onderzoek op het gebied van de Middeleeuwse Geschiedenis. Hij of zij is, op grond van ervaring, in staat bij te dragen aan de organisatie en het doceren van cursussen op het gebied van de Middeleeuwse Geschiedenis op bachelorniveau. Ervaring in het doceren op masterniveau is een pre. Daarnaast heeft hij of zij ervaring in het geven van algemeen universitair historisch onderwijs op bachelorniveau en is daartoe ook nadrukkelijk bereid. Enige ervaring in samenwerking met mediëvisten uit andere vakgebieden, in interdisciplinaire cursussen over de Middeleeuwen, is een pre. De kandidaat is in het bezit van de BKO (Basis Kwalificatie Onderwijs) of bereid de nodige stappen te zetten tot het behalen ervan. Verder beschikt de kandidaat over uitstekende communicatievaardigheden.

AANBOD
Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,5 fte) voor de duur van vier jaar. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- (schaal 10/11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.
OVER DE ORGANISATIE

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 6.000 studenten en 900 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

AANVULLENDE INFORMATIE

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met: prof. dr. Marco Mostert (hoogleraar Middeleeuwse Geschiedenis), via m.mostert@uu.nl of 06 20 96 87 52.

SOLLICITEREN

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.

Uiterlijk reageren op 22 mei 2020.
SOLLICITEER
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.