Historici.nl

Gepubliceerd op 20-03-2019

Docent Politieke en Sociale Geschiedenis

Functieomschrijving

Als docent maakt u deel uit van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid en participeert u in het onderwijsprogramma op alle niveaus, in het Nederlands en Engels. U verzorgt onderwijs voor de opleiding Geschiedenis, met nadruk op Politieke en Sociale Geschiedenis op bachelor- en masterniveau. Op masterniveau participeert u in de masterprogramma’s ‘Geschiedenis en Actualiteit’ en ‘Politiek en Parlement’. Ook begeleidt u studenten bij het schrijven van hun werkstukken en scriptie en bij hun stages. U oefent onderwijsondersteunende taken uit en draagt actief bij aan vernieuwing van het curriculum Geschiedenis.

Functie-eisen

 • een gepromoveerd historicus met een aantoonbare vertrouwdheid met en speciale expertise op het snijvlak van de geschiedenis van politiek en sociale geschiedenis van Europa en Noord-Amerika. Ook bent u in staat verbindingen te leggen met de aanwezige expertise in de leerstoelen Europese Politieke Geschiedenis en Economisch, Sociale en Demografische Geschiedenis;
 • ervaring in het geven van universitair onderwijs op diverse niveaus;
 • dat u actief meedenkt over onderwijsvernieuwingen en goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen het vakgebied;
 • dat u in het bezit bent van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid deze binnen afzienbare tijd te behalen;
 • ervaring met de begeleiding van scripties, zowel op bachelor- als masterniveau;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • dat u in het bezit bent van een Cambridge English Proficiency (CPE)- certificaat, dan wel bereid dit binnen afzienbare tijd te behalen;
 • de volgende competenties: analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren, resultaatgerichtheid, creativiteit en initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

 • aanstelling: 0,5 fte
 • maximum salaris per maand € 4.978,- bruto op basis van een 38 urige werkweek (salarisschaal 11)
 • het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 3.637 en € 4.978 bruto per maand op basis van een 38 urige werkweek (salarisschaal 11)
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • contractduur: 1 jaar
 • UFO-functieprofiel: Docent, niveau 3

Beoogde datum indiensttreding is 15 augustus 2019.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Letteren
De Faculteit der Letteren telt ruim 500 medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen een van de facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor ca. 2400 studenten opleidingen, verdeeld over drie departementen op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen.

Meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.