Historici.nl

Gepubliceerd op 06-04-2020

Gemeente Delft Inhoudelijk coördinator Monumenten

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt
De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Inhoudelijk coördinator Monumenten

36 uur per week

Functieomschrijving
Je rol
De nadruk bij deze functie ligt op de coördinerende taken. Je stuurt in overleg met het team op de planning, verdeling en afstemming van werkzaamheden. Daarbij bewaak, borg en toets je de voortgang (kwaliteit en kwantiteit). Je bent inhoudelijk sparringpartner voor collega’s van de betreffende kennisvelden binnen de afdeling. Daarnaast ben je een belangrijk aanspreekpunt voor coördinatoren van andere afdelingen. Samen met het afdelingshoofd, de gemeentearchivaris en de coördinator archeologie neem je wekelijks deel aan het MT Erfgoed.

Als senior adviseur ben je daarnaast verantwoordelijk voor een aantal eigen projecten en dossiers. Je hebt inhoudelijke kennis van, en ervaring met het wettelijk kader waarbinnen vergunningverlening, toezicht en handhaving in het monumentenwerkveld in Nederland plaatsvindt. Daarnaast ben je goed op de hoogte van ontwikkelingen in eigen en aanverwante vakgebieden. Je bent coördinator, strateeg en doener tegelijkertijd.

Team
Team monumenten is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van gemeentelijk beleid op het gebied van gebouwd en groen erfgoed. Wij werken integraal en opgavegericht aan de prettige leefomgeving die Delft is, waarbij we de draagkracht van de erfgoedwaarden niet uit het oog verliezen, niet op gebouw-, maar ook niet op gebiedsniveau. Wij verankeren ondergrondse- en bovengrondse cultuurhistorische waarden in het proces van ruimtelijke ordening bij grote, maar ook minder grote gebiedsontwikkelingen. We leveren in toenemende mate, op basis van kennis en expertise, een bijdrage aan de uitvoering en ontwikkeling van beleid op aanverwante terreinen, waaronder: ruimte, economie en energie.

Wij beoordelen plannen en verstrekken informatie aan onder meer individuele eigenaren en architecten over restauratie, onderhoud en subsidiemogelijkheden. Verder zijn we op de bouwlocaties te vinden voor toezicht en handhaving. Daarnaast adviseren we op het gebied van duurzame monumenten en klimaatadaptieve maatregelen.

Afdeling Erfgoed
De afdeling Erfgoed opereert als een regionaal kennis- en adviescentrum voor Delft en omstreken op het gebied van archief, monumenten en archeologie. Voor ons staat behoud van erfgoedwaarden voorop, vanuit het idee dat we alleen met besef van het verleden kunnen bouwen aan een gezamenlijke toekomst. Erfgoed geeft houvast en identiteit. Het vormt, in een dichtbevolkte omgeving, een ondergrond en inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen. Als afdeling Erfgoed willen wij een onmisbare schakel zijn in de ontwikkeling van stad en regio. Onze Delftse collectie is uniek en wij maken deze collectie toegankelijk en bruikbaar voor iedereen. Op basis van kennis, verbindende kracht en creativiteit gaan we actief op zoek naar samenwerking en dragen we zichtbaar bij aan de realisatie van diverse maatschappelijke opgaven.

Je werkplek
De medewerkers van de afdeling Erfgoed van de gemeente Delft zijn gevestigd op meerdere locaties, wat in jouw geval betekent dat je wisselend werkzaam zult zijn vanuit: Stadskantoor (bij station Delft CS) en vanuit het kantoor aan de Kluizenaarsbocht.

Functie-eisen
Je profiel
Bij de gemeente Delft, afdeling Erfgoed ga je deel uitmaken van een professioneel team dat zich voor de volle 100% inzet voor het Erfgoed van Delft en omstreken. Eigen regie, verantwoordelijkheid, resultaatgerichtheid én de wil en het vermogen om ook buiten de kaders van de eigen functie te denken zijn de kerncompetenties van al onze medewerkers. In jou zoeken wij die competenties dus ook.

Andere eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, wat onder andere blijkt uit een voltooide relevante studie , zoals een bouwkundige, architectuurhistorische of erfgoedgerichte opleiding;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare, coördinerende functie in het erfgoedveld;
  • Je hebt kennis van en ervaring met project- en procesmanagement;
  • Je hebt een goed ontwikkelde politieke antenne en zit net zo makkelijk aan tafel bij een wethouder als bij een monumenteneigenaar, projectontwikkelaar als de rijksdienst voor het cultureel erfgoed;
  • Je hebt inhoudelijke kennis van: Wet- en regelgeving rondom erfgoed, zoals de erfgoedwet en de omgevingswet, bouwhistorie en/of architectuurhistorie en restauratietechniek en duurzame monumentenzorg;
  • Je bent ondernemend, strategisch, flexibel, klant- en publieksgericht en omgevingsbewust;
  • Je hebt een breed netwerk binnen en buiten Delft of bent in staat dat snel op te bouwen;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €5067,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Deze functie is voor 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Irma Wooning (afdelingshoofd Erfgoed) via 06 40087026.
Direct solliciteren kan natuurlijk ook! We ontvangen graag je CV en een motivatiebrief, waarin je omschrijft waarom deze functie bij jou past.

Upload jouw motivatie en CV vóór 15 april 2020 via onderstaande ‘solliciteer’ button.
Het gesprek met de selectiecommissie vindt plaats op woensdagochtend 22 april. Indien nodig vindt het gesprek plaats via videoconference.

Solliciteer!

Gemeente Delft| Inhoudelijk coördinator Archeologie
Door Redactie Historici.nl
Gemeente Delft: Adviseur Monumenten Erfgoed
Door Redactie Historici.nl
Archivaris – Gemeente Delft
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.