Historici.nl

Gepubliceerd op 12-07-2021

Gemeente Leeuwarden: Informatiespecialist HCL

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een enthousiaste informatiespecialist voor het team Historische Informatie.

Informatiespecialist HCL

32 uur

Wat ga je doen
Als informatiespecialist houd je je vooral bezig met het maken en inrichten van tentoonstellingen. Je hebt daarom ruime ervaring met projectcoördinatie, budgetbeheer en het bewaken van planningen. Je bent bedreven in het doen van (historisch) onderzoek en je kent de (geschiedenis van) de stad en de omliggende dorpen. Je levert ook een bijdrage aan de randprogrammering bij de exposities, zoals lezingen en rondleidingen.

Je bent een belangrijke ambassadeur voor het HCL en weet door je resultaten een groot publiek aan de instelling te binden. Je bent een conceptuele denker die complexe verhalen op een toegankelijke manier weet over te brengen voor zowel jong als oud.

Je hebt gevoel voor vormgeving en je hebt ervaring in het gebruik van digitale presentatietoepassingen als AR, VR en sociale media.

Van iedere medewerker van het HCL wordt een brede inzetbaarheid gevraagd. Zo kun je ook ingezet worden bij bijvoorbeeld de informatievoorziening in de studiezaal of bij het beheer van de collecties.

Wie ben jij
Je hebt een passie voor erfgoed en (lokale) historie. Daarnaast kun je goed met mensen omgaan en beschik je over empathisch vermogen. Met je natuurlijke flair weet je gemakkelijk mensen aan je te binden. Je bent organisatorisch sterk en flexibel ingesteld. Dit betekent dat je af en toe ook beschikbaar bent in de weekenden en avonduren. Je beschikt over redactionele vaardigheden. Je bent zakelijk én creatief. Je bent stressbestendig en niet te beroerd om je mouwen op te stropen. En ook niet onbelangrijk: je bent een echte teamplayer!

Verder breng je het volgende mee:

  • Je beschikt over minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
  • Je bent in het bezit van een relevante afgeronde opleiding zoals geschiedenis, kunstgeschiedenis of museologie;
  • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal. Beheersing van het Fries is een pre;
  • Het is een pre als je kennis en vaardigheden op het gebied van auteursrecht, privacywetgeving en het omgaan met museale voorwerpen hebt;
  • Je bent bereid om je door middel van scholing verder te ontwikkelen.

Waar ga je werken
Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is onderdeel van de dienst Fysiek Domein. Het HCL is in 2001 voortgekomen uit het voormalige Gemeentearchief van Leeuwarden. Oorspronkelijk was dit de wettelijke bewaarplaats voor de archieven van het stadsbestuur. In de loop der tijd kwamen er ook archieven van gemeentelijke instellingen, kerken, bedrijven en particulieren bij het Gemeentearchief terecht. Het naar buiten treden, de publieksfunctie, is steeds belangrijker geworden. Met toevoeging van het beheer van de Oldehove en het Pier Pander Museum alsmede de gemeentelijke kunstcollectie heeft het voormalige gemeentearchief zich in de loop der jaren ontwikkeld tot Historisch Centrum Leeuwarden, een breed erfgoedcentrum.

Het HCL telt ongeveer 25 medewerkers (en ongeveer 120 vrijwilligers), verdeeld in twee teams: Historische Informatie (de frontoffice) en Behouden & Bewerken (de backoffice).

Wat bieden wij
We zoeken een collega voor de duur van één jaar, met kans op een vast dienstverband.

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4.048,- (schaal 9). Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris.

Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitness-abonnement. Een goede werksfeer vinden we belangrijk. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijk ontwikkeling met bijvoorbeeld diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Belangstelling
De sluitingsdatum voor deze vacature is 20 juli 2021.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Meindert Seffinga, Sectormanager HCL, 058 751 2532.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met de afdeling werving en selectie van de gemeente Leeuwarden: 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.