Historici.nl

Gepubliceerd op 17-03-2020

Instituut voor Sociale Geschiedenis Hoofd Publieksdiensten

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens (archieven, publicaties, onderzoeksdata), die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers.

Het IISG is een van de drie instituten van de KNAW die samenwerken in het KNAW Humanities Cluster (HUC), waarin geesteswetenschappelijk onderzoek wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Voor de afdeling Publieksdiensten is het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) per direct op zoek naar een

Hoofd Publieksdiensten (0,8 tot 1,0 fte)

De afdeling Publieksdiensten stelt collecties ter beschikking aan onderzoekers, online via de website en catalogus of fysiek in de studiezaal. De afdeling is het eerste aanspreekpunt bij vragen over collecties en ondersteunt gebruikers bij het raadplegen van materiaal en het leveren van digitale kopieën. Ze promoot tevens de collecties, via website, social media, platformen en rondleidingen. Ook verzorgt de afdeling bruiklenen aan musea voor tentoonstellingen.

Wat ga je doen?
In deze uitdagende functie geef je leiding aan het team van medewerkers van studiezaal, magazijnen en repro. Je bent als leidinggevende verantwoordelijk voor het personeel, de financiën en de projecten van de afdeling. Naast het verrichten van leidinggevende taken werk je zelf ook mee achter de informatiebalie van de studiezaal (20%). Je neemt initiatief, bent een doorzetter en werkt graag samen met collega’s. Je weet mensen op de juiste manier te motiveren en te enthousiasmeren.

Je wilt graag aan de slag met het verder ontwikkelen van de dienstverlening, het stimuleren van het gebruik van de collecties door deze meer dan voorheen en op vernieuwende wijze onder de aandacht te brengen bij diverse groepen van gebruikers. Je onderhoudt contact met onderzoekers binnen en buiten het IISG, je weet wie de gebruikers zijn en werkt samen met nationale en internationale partners.

Wat vragen we?
•Je beschikt over academisch denkniveau, bij voorkeur met een achtergrond in geschiedenis of sociale wetenschappen, je beschikt over een opleiding als informatieprofessional of je hebt vergelijkbare kennis en ervaring.
•Je hebt een sterke persoonlijkheid en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Leidinggeven is iets wat je goed af gaat, maar je werkt ook graag mee met het team.
•Je hebt een duidelijke visie op online dienstverlening in relatie tot de on-site dienstverlening en ziet kansen voor optimaliseren van het gebruik van de collecties.
•Je bent bekend met de ontwikkelingen op het gebied van online zoeksystemen en collectieportals en het nationale en internationale erfgoed- en onderzoeksveld.
•Je bent oplossingsgericht, klantvriendelijk, stressbestendig en je hebt een flexibele en open instelling. Je bent je ervan bewust dat je werkt in een diverse, inclusieve organisatie in een even divers netwerk van relaties en gebruikers.
•Je kunt zowel in het Nederlands als in het Engels uitstekend communiceren, mondeling en schriftelijk. Daarnaast is de beheersing van een andere moderne taal (Duits, Frans, Spaans, Russisch) een pre in het contact met internationale collega’s en gebruikers.
•Je hebt kennis van wetgeving op het gebied van auteursrecht, AVG en de gevolgen daarvan voor de dienstverlening in de erfgoedwereld.

Wat bieden wij?
De aanstelling bij het IISG is voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- (schaal 10/11 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen / verkopen.

Reageren?
Je kunt je sollicitatie (brief met CV) vóór 30 maart 2020 sturen aan hoofdpublieksdiensten@bb.huc.knaw.nl, ter attentie van Marjoleine Cornelissen (hoofd P&O), bij het onderwerp vermelden ‘hoofd publieksdiensten’.

Informatie is verkrijgbaar bij Afelonne Doek (directeur Collecties en Digitale Infrastructuur), e-mail ado@iisg.nl of via telefoonnummer 020-6685866.

Een diverse en inclusieve werkomgeving voor het gehele personeelsbestand (ongeacht onder andere leeftijd, geslacht, seksualiteit, huidskleur, religie, culturele achtergrond) staat centraal bij KNAW Instituten. Om een gebalanceerde samenstelling van ons personeelsbestand verder te vergroten, wordt met deze aspecten rekening gehouden bij de selectie.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 20 april of dinsdag 21 april 2020.

Hoofd publieksdiensten – IISG-KNAW – Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Hoofd Publieksdiensten – IISG-KNAW – Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Collectiemedewerkers – IISG-KNAW – Amsterdam
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.