Historici.nl

Gepubliceerd op 31-05-2021

Museum Prinsenhof Delft Medewerker Marketing & Communicatie

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt
De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Medewerker Marketing & Communicatie Museum Prinsenhof Delft

32 uur per week

Je rol
Museum Prinsenhof Delft is een museum van nationale betekenis met een prachtige Delftse collectie. Onze collectie en verhalen willen wij delen met een zo breed mogelijk publiek. Met onze tentoonstellingen, activiteiten en ons unieke monumentale gebouw willen we bezoekers context geven, inspireren en uitdagen om met elkaar in gesprek te gaan. Dat doen we aan de hand van drie pijlers: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. En met de voor ons museum kenmerkende ‘Delftse blik’, een nieuwsgierige, innovatieve en open kijk op de wereld.

Artistieke kwaliteit, ambitie en slagkracht kenmerken de huidige organisatie. Wij zijn bezig met een grote kwaliteitsslag, zowel inhoudelijk als met betrekking tot publieksbereik. Voor de afdeling Marketing en Communicatie & Development zijn we op zoek naar een veelzijdige medewerker Marketing en Communicatie die bij wil dragen aan de groei en positionering van het museum.

Samen met jouw marketingcommunicatie-collega geef je invulling aan het marketingcommunicatiebeleid:

 • Je zoekt kansen om de zichtbaarheid van het museum te vergroten en genereert zoveel mogelijk aandacht (en bezoekers) voor de tentoonstellingen en de andere activiteiten van het museum.
 • Je stelt marketingcommunicatieplannen op, voert deze uit en evalueert het resultaat. Bij deze projecten ben je verantwoordelijk voor de planning en budgetbewaking.
 • Je speelt een actieve en adviserende rol binnen de projectteams van tentoonstellingen en bent een sparringpartner voor het hoofd Marketing, Communicatie & Development.
 • Je bent goed op de hoogte van wat er in de culturele sector en in de stad speelt en zoekt partners voor samenwerkingen.
 • Je bouwt verder aan een relevant, nationaal persnetwerk, schrijft persberichten en adviseert over woordvoering en het te voeren persbeleid.
 • Je maakt onderscheidende content voor online en print (tekst, fotografie en video).

Functie-eisen
In Museum Prinsenhof Delft werkt een professioneel team dat zich voor de volle 100% inzet voor het museum. Zij vergroten proactief hun kennis, zijn op de hoogte van ontwikkelingen in hun vakgebied en zijn aangesloten bij plaatselijke en landelijke netwerken. Resultaatgerichtheid, samenwerken én de wil en het vermogen om ook buiten de kaders van de eigen functie te denken zijn de kerncompetenties van alle medewerkers. In jou zoeken wij dit dus ook.

Je bent een creatief denker die vol zit met ideeën om de zichtbaarheid van het museum te vergroten. Je hebt interesse in kunst, cultuur en historie en een goed oog voor vormgeving, beeld en film. Je houdt van schrijven en hebt een vlotte schrijfstijl. Je onderhoudt met plezier persrelaties en bent in staat om op enthousiaste wijze publiciteit te genereren. Door jouw inzicht, creativiteit, netwerk en daadkracht groeien onze bezoekersaantallen en naamsbekendheid.

Andere eisen:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met het opstellen en uitvoeren van (online) marketingcommunicatieplannen
 • Bekend met programma’s voor het versturen van nieuwsbrieven het beheren van social media en websites
 • Het is een pre als je ervaring hebt met video-editen.

Ons aanbod
We bieden een uitdagende baan op een historische plek met een goede sfeer. Je wordt onderdeel van een hardwerkend team, waarin jij je eigen verantwoordelijkheden hebt.

Museum Prinsenhof Delft is onderdeel van de gemeente Delft. Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.494,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). De vacature is voor 32 uur per week. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband waarbij wij streven iemand per 1 augustus te laten starten.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. Er zijn voldoende mogelijkheden voor professionele ontwikkeling.

Het museum is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en ligt midden in de binnenstad van Delft. De werktijden zijn flexibel. Op dit moment werken wij i.v.m. het corona virus voornamelijk vanuit huis.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil je eerst meer informatie ontvangen voordat je op de ‘solliciteer’ button drukt? Neem dan contact op met Gabrielle van der Voort, Hoofd Marketing en Communicatie & Development via telefoonnummer 06-10245431.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor maandag 7 juni via de ‘solliciteer’ button. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 juni. De tweede gesprekken voeren wij op maandag 14 juni.

Museum Prinsenhof Delft streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.