Historici.nl

Gepubliceerd op 22-01-2013

Over ons

Dé startpagina voor historici

Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden hier het laatste nieuws, toegang tot een grote collectie online onderzoeksmateriaal en publicaties, en een community voor discussie en samenwerking. Historici.nl bevordert kennisdeling, discussie en samenwerking tussen historici en historisch geïnteresseerden. Daarnaast laat de site aan het grote publiek zien dat geschiedenis er toe doet.

Historici.nl is onafhankelijk

Historici.nl is een onafhankelijk medium, waarvan de inhoud wordt bepaald door de redactie en bezoekers. De site wordt mogelijk gemaakt door het Huygens ING, een instituut van de KNAW, en het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap, de grootste beroepsorganisatie van historici in Nederland. De website fungeert inhoudelijk onafhankelijk van deze organisaties. Meningen geuit door deelnemers en in bijdragen op Historici.nl weerspiegelen dan ook niet de mening van het Huygens ING en/of het KNHG.

Help Historici.nl

Het KNHG werkt voor de hele gemeenschap van historici in Nederland. Belangrijke diensten zoals de website Historici.nl en het door het KNHG in open access uitgegeven wetenschappelijke tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review zijn gratis toegankelijk. Het werk van het KNHG steunen? Kijk op www.knhg.nl.

Geschiedenis & Actualiteit

Op het platform Geschiedenis & Actualiteit bieden historici op basis van wetenschappelijk onderzoek een kritische reflectie op actuele, maatschappelijke kwesties. Geschiedenis & Actualiteit is het initiatief van drie Nederlandse historici in samenwerking met onderzoeksinstituut Huygens-ING en het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap.

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe policy papers en interventies. Op 27 januari 2016 wordt dit nieuwe gedeelte van Historici.nl groots gepresenteerd tijdens een symposium waarin stevig gedebatteerd zal worden tussen beleidsmakers en historici.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de lancering en het symposium? Meldt u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van Historici.nl.
Wilt u zelf een policy paper of interventie schrijven voor deze rubriek? Stuurt u dan een mail naar redactie.historici@huygens.knaw.nl.

De redactie van Geschiedenis & Actualiteit:

Correspondenten op Historici.nl

Aan Historici.nl zijn nu 27 correspondenten verbonden. Zij vertegenwoordigen uiteenlopende historische disciplines en zijn werkzaam bij diverse organisaties. Vanuit verschillende invalshoeken verschijnen wekelijk blogs die gaan over het vak en de uitdagingen waarvoor historici staan, of zij nu werkzaam zijn bij een universiteit, museum, archief of in het onderwijs, of als zzp-er. Daarnaast helpen onze correspondenten om de nieuwvoorziening op de site nog beter te maken. Reacties zijn welkom! Als je een comment wilt plaatsten maak dan eerst een profiel aan. Zo groeit ook de actieve community van historici op de site. Wil je meer informatie of overweeg je om correspondent te worden? Neem contact op met Antia Wiersma.

Het netwerk wordt ondersteunt met een subsidie van het KNHG, de beroepsvereniging voor en van historici, en mede-initiatiefnemer van Historici.nl. Steun aan het KNHG betekent steun aan de site en aan een actieve beroepsorganisatie.

Redactie Historici.nl

De redactie van Historici.nl bestaat uit:

Redactieraad:

  • Antia Wiersma, Directeur, KNHG
  • Sebastiaan Derks, Hoofd Afdeling Digitaal Databeheer, Huygens ING
  • Marieke Willems, Communicatieadviseur, Huygens ING

Zelf iets schrijven voor historici.nl of contact opnemen met de redactie?

Neem contact met ons op via historici@huygens.knaw.nl.
Download hier de Richtlijnen Auteurs HistoriciNL.

Nieuwsbrief Historici.nl

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Historici.nl en van alle ontwikkelingen binnen het historische vakgebied? Meld u zich dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Recente nieuwsbrieven: