Historici.nl

Gepubliceerd op 22-01-2020

Rijksmuseum: Junior Conservator

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Junior Conservator voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 09-02-2020


Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Miljoenen mensen uit de hele wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

Het Rijksmuseum zoekt voor de afdeling Schilder- en Beeldhouwkunst een

Junior Conservator

16de en 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst

36 uur per week

De functie van junior conservator heeft als doel pas afgestudeerde kunsthistorici in de mogelijkheid te stellen zich te ontwikkelen als conservator. De junior conservator werkt nauw samen met de overige conservatoren binnen het Rijksmuseum. Het doel van de functie is kennis te maken met de werkzaamheden van een conservator en bij te dragen aan alle activiteiten in en rondom het museum.

Werkzaamheden

  • Centraal staat het bijdragen aan lopende tentoonstellingsprojecten. De junior conservator doet onderzoek en ontwikkelt wetenschappelijke kennis en inzichten, die hun neerslag krijgen in de tentoonstellingen en de begeleidende catalogi, rondleidingen, lezingen en/of publicaties in (inter)nationaal toonaangevende vakbladen.
  • Het assisteren in het adequaat beheer van de toegewezen deelcollecties. Werkzaamheden als het ontsluiten van deelcollecties door middel van wetenschappelijk onderzoek, het actueel houden van de documentatie en registratie van de collectie en het verrichten van onderzoek voor restauratie en conservering behoren hiertoe.
  • Het bijdragen aan de publieksfunctie van het museum door mee te werken aan het ontwikkelen en realiseren van activiteiten, om betekenis te geven aan de deelcollectie schilderkunst.

Vereisten

  • Recent afgestudeerd kunsthistoricus met kennis van 16de en 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst.
  • Ervaren in het schrijven van publieksvriendelijke en wetenschappelijke teksten.
  • Museale ervaring is niet vereist, objectgerichtheid daarentegen wel.
  • Naast goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersing van Duits, Engels, Frans en Italiaans.
  • Teamworker; zelfstandig werken; analytisch en probleemoplossend gericht.
  • Weet zijn/haar mening op een overtuigende wijze over te brengen en spreekt makkelijk in het openbaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke functie voor een jaar met mogelijke verlenging voor een tweede jaar voor 36 uur per week. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 (minimaal € 3.099,- en maximaal € 4.053,- bruto per maand voor 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing.

Inlichtingen / sollicitaties
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen.

Uw sollicitatie (met brief, cv en eventueel een publicatielijst in PDF) kunt u tot uiterlijk zondag 9 februari 2020 insturen, uitsluitend door middel van het online sollicitatieformulier.

Solliciteer!

Junior Conservator Geschiedenis – Rijksmuseum
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum| Junior conservator glas
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum| Junior Restaurator papier
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.