Historici.nl

Gepubliceerd op 18-09-2019

Rijksmuseum Junior Restaurator papier

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Miljoenen mensen uit heel de wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

Heb jij een academische opleiding Conservering & Restauratie of een ICN-opleiding tot restaurator afgerond en tenminste één jaar ervaring als papierrestaurator? Solliciteer dan nu!

Het restauratie atelier papier & foto’s van de afdeling Conservation & Science zoekt een:

Junior Restaurator papier

36 uur per week met ingang van 1 november

Functie
Het doel van de functie is om op efficiënte en effectieve wijze het in goede staat houden en/of brengen van kunstvoorwerpen en waarborgen van het vereiste kwaliteitsniveau van de te presenteren voorwerpen. De junior restaurator papier houdt zich bezig met papierrestauraties, met name ten behoeve van het onderhoud aan prenten en tekeningen. Daarnaast is het verwerken van in het recente verleden verworven aanwinsten ook een belangrijke taak in de functie.

Het papier- en fotorestauratie team bestaat uit het hoofd restauratie atelier papier en foto’s, twee papierrestauratoren, twee fotorestauratoren en drie restauratiemedewerkers, daarnaast zijn op projectbasis restauratoren en stagiaires werkzaam in het atelier.

De voornaamste werkzaamheden zijn:
•(Mede) bewaken van de fysieke staat van de deelcollectie(s), zodanig dat (dreigend) verval tijdig wordt onderkend en corrigerende maatregelen (kunnen) worden genomen.
•Uitvoering geven aan conserveringen, restauraties en bijbehorend onderzoek, volgens aanwijzing en instructie.
•Het opzetten van prenten en tekeningen t.b.v. berging, gebruik in de studiezaal en tentoonstellingen.
•Leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van methoden, technieken en ethische en esthetische criteria voor onderzoek en uitvoering van restauratie en conservering.
•Deelnemen aan (wetenschappelijke) ontwikkelingsprojecten en uitvoeren van gericht onderzoek.
•Deelnemen aan projectmatige activiteiten, waaronder participatie in overlegvormen en uitvoeren van inhoudelijke en administratieve werkzaamheden met betrekking tot projecten.

Vereisten
•Academische opleiding Conservering & Restauratie of een ICN-opleiding tot restaurator of een vergelijkbare buitenlandse opleiding in de discipline papierrestauratie.
•Tenminste één jaar ervaring als papierrestaurator.
•Kennis van het uitvoeren van restauraties en vastleggen van de resultaten.
•Kennis van nieuwe methodieken.
•Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (of de bereidheid deze op korte termijn te leren), beheersing van de moderne talen.
•Bekend met MS Office en Collectie Management Systemen.

Profiel
•Integer inzake restauratie-ethische en esthetische aangelegenheden.
•Sociaal en communicatief vaardig.
•Analytisch en probleemoplossend gericht.
•Ontwikkelingsgericht.
•Servicegericht en flexibel.

Arbeidsvoorwaarden
Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna in beginsel verlenging kan plaatsvinden voor maximaal twee maal één jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.099,- en maximaal € 4.053,- bruto per maand (schaal 10), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage (8%) en eindejaarsuitkering. De Museum cao is van toepassing.

Inlichtingen
Voor nadere inhoudelijke informatie over de functie kunt u contact opnemen met Idelette van Leeuwen, hoofd restauratie atelier papier en foto’s, tel. 020-6747113.

Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Sandra Velzeboer afdeling P&O, tel. 020-6747325. Voor meer informatie over de organisatie kunt u kijken op www.rijksmuseum.nl/nl/organisatie.

Sollicitatie
Uw sollicitatie (brief, cv, lijst van publicaties in PDF) ontvangen wij graag per e-mail op vacatures@rijksmuseum.nl, uiterlijk 30 september a.s. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 9 oktober.

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

Junior Conservator Geschiedenis – Rijksmuseum
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum: Junior Conservator
Door Redactie Historici.nl
Projectmedewerker Bibliotheek Rijksmuseum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.