Historici.nl

Gepubliceerd op 09-09-2021

Rijksmuseum: Marketing Medewerker

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Heb je ervaring met het opstellen en uitvoeren van marketingcampagnes in dienstverlenende organisaties en/of de vrijetijdssector? Lees dan snel verder!

De (sub)afdeling Communicatie & Marketing, DM&C van het Rijksmuseum zoekt een:

Marketing Medewerker (m/v/x)

36 uur per week

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen (alle) sollicitanten van harte uit te solliciteren.

De subafdeling Digitale Marketing & Campagnes (DM&C) is verantwoordelijk voor alle (paid) media-, marketing-, communicatie- en activatiecampagnes voor het merk, tentoonstellingen, educatie & onderwijs, publieksgroepen, sponsoring & relaties en projecten. Op de afdeling DM&C gaan we informeel met elkaar om. Er wordt hard samengewerkt aan dezelfde missie om zoveel mogelijk bezoekers kennis te laten maken met het Rijksmuseum, waarin kunst en geschiedenis verbinden. We staan als afdeling altijd voor elkaar klaar en geloven in een team een taak.

Wat ga je doen

 • Ontwikkelen, implementeren en evalueren van campagnes voor het aantrekken van (inter)nationaal publiek.
 • Overleggen met in- en externe betrokkenen over de inrichting en de planning van de marketingactiviteiten.
 • Verdiepen in relevante in- en externe ontwikkelingen op marketinggebied.
 • Bespreken van wensen, ontwikkelingen en mogelijkheden over inzet van marketingactiviteiten en -middelen met collega’s.
 • Concept en productie van algemene, museum-brede materialen / drukwerk voor publiek (tickets, plattegronden).
 • Deelnemen aan projectteams, bepalen van positionering, doelgroepen en beoogde bezoekersaantallen.
 • Bewaken van de voortgang (kwaliteit, tijdsplanning) en budgetten, waar nodig bijsturen (zoals bij overschrijding budgetten).

Wij vragen

 • Minimaal hbo-/wo-opleiding richting Marketing, eventueel aangevuld met NIMA B/C.
 • Ongeveer vijf à zes jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met opstellen en uitvoeren van marketingcampagnes in dienstverlenende organisaties en/of de vrijetijdssector.
 • Affiniteit met kunst / cultuur en de stad Amsterdam is een pre.
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Salaris / arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt minimaal € 2.840,- en maximaal € 3.718,- bruto per maand (schaal 9) bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. Aanstelling is voor de duur van een jaar, waarna wordt geëvalueerd voor verlenging. Reiskosten worden buiten Amsterdam, voor 60% vergoed.

Solliciteren / inlichtingen
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Romee de With, Personeelsadviseur via onderstaande gegevens. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Nanet Beumer, Hoofd subafdeling digitale marketing & campagnes via n.beumer@rijksmuseum.nl.

Solliciteren kan tot en met zondag 19 september 2021. Solliciteren doe je uitsluitend via het sollicitatieformulier. Wij ontvangen graag een cv én motivatie in PDF, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Rijksmuseum| Hoofd subafdeling Publiek & Educatie
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum: Projectassistent
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum| Informatiespecialist
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.