Historici.nl

Gepubliceerd op 29-09-2021

Rijksmuseum: Projectassistent

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

Het Registrars Office is per 1 november op zoek naar een ambitieuze

Projectassistent

36 uur per week

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit te solliciteren.

Wat ga je doen:
Het Registrars Office regelt het inkomend en uitgaand bruikleenverkeer. De projectassistent biedt ondersteuning op organisatorisch en administratief gebied voor alle bruikleenverkeer. De taken zijn afwisselend van aard en de nadruk ligt op het notuleren van vergaderingen, administratieve werkzaamheden, plannen en het onderhouden van contacten zowel intern als extern.

Werkzaamheden zijn:

 • Algemene ondersteuning zoals agendabeheer, notuleren, administratie en correspondentie ten behoeve van tentoonstellingsprojecten en uitgaande bruiklenen.
 • Beheren en inrichten van projectadministraties en -systemen.
 • Voorbereiden van transport- en installatieschema’s.
 • Assisteren bij de organisatie rondom de (de-)installatie van tentoonstellingen.

Wij zoeken:

 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Goed kunnen samenwerken.
 • Beheersing van Outlook, Word, Excel.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in Nederlands en Engels.
 • Ervaring in het verslagleggen van vergaderingen.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Ervaring met Adlib (of andere museale database) is een pre.
 • Nauwkeurig, flexibel, proactief en sociaal vaardig.
 • Uitstekende communicatieve en organisatorische eigenschappen.

Arbeidsvoorwaarden:
Het salaris bedraagt minimaal € 2.634,- en maximaal € 3.370,- bruto per maand (schaal 8), bij een werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum cao is van toepassing. Aanstelling is voor de duur van een jaar. Reiskosten worden buiten Amsterdam voor 60% vergoed.

Inlichtingen:
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Romee de With, Personeelsadviseur, via 020 6747 000 of via mail werken@rijksmuseum.nl.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Wendela Brouwer, Hoofd Registrars Office, via mail w.brouwer@rijksmuseum.nl.

Sollicitaties:
Solliciteren kan tot uiterlijk maandag 11 oktober. Solliciteren doe je uitsluitend via het sollicitatieformulier. Wij ontvangen graag een cv én motivatie in pf, een sollicitatiefilmpje mag ook! Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Rijksmuseum: Registrar
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum – Projectassistent Tentoonstellingen
Door Redactie Historici.nl
Rijksmuseum: Marketing Medewerker
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.