Historici.nl

Gepubliceerd op 13-12-2018

Universiteit van Amsterdam (UvA Erfgoed) – Hoofd Development

Het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam vormen samen de divisie UvA Erfgoed. UvA Erfgoed zal de komende anderhalf jaar omgevormd worden tot het nieuwe merk Allard Pierson en beheert een van de grootste erfgoedcollecties van Europa: variërend van archeologisch materiaal tot kostbare en zeldzame boeken, kaarten, prenten en handschriften. We bieden studenten, onderzoekers en andere belangstellenden een grote verscheidenheid aan onderzoeksmateriaal en willen daarnaast een breed publiek laten genieten van deze collecties door middel van een gevarieerde programmering met tentoonstellingen, lezingen en andere evenementen en publicaties. Allard Pierson is onderdeel van de Bibliotheek UvA/HvA en onze doelgroepen bevinden zich binnen en buiten de UvA.

De Universiteit van Amsterdam zoekt een

Hoofd Development

Werkzaamheden
Als hoofd development Allard Pierson ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de onderdelen fondsenwerving, mecenaat en sponsoring. In jouw rol als hoofd development ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van processen en structuren op zowel strategisch als operationeel niveau, lever je voortgangsrapportages over stakeholders en optimaliseren van relatiemanagement. Je richt je daarbij op kansen bij het Allard Pierson en de Bibliotheek UvA/HvA.

Samen met de directie ben je verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement/relatiebeheer, interne en externe verslaglegging. Verder zorg je voor kernrelaties en maak je verbinding met nieuwe partners, draag je zorg voor en bewaak je de corporate governance (onder andere Governance Code Cultuur). De expertise op het gebied van stakeholdermanagement zal ook ingezet worden binnen de bredere context van de Bibliotheek UvA/HvA.

Profiel
Steekwoorden: People manager, commercieel, ondernemend, natuurlijke netwerker en flexibel.

Je bent een gerijpte ondernemer, zelfstarter, die in kansen en mogelijkheden denkt. Koersvast, integer, ‘hart en ziel’ en inspirerend met een flexibele en overtuigende persoonlijkheid. Daarnaast heb je gevoel voor trends.

Als hoofd development onderhoud je een nauwe werkrelatie met de directeur van het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) en de directeur van de Bibliotheek UvA/HvA.

Je hebt leidinggevende capaciteiten en uitstekende communicatieve vaardigheden, toegerust met een helikopterview, houdt van cijfers en de boer op gaan,

Verder:

 • heb je een relevante opleiding op HBO+/WO-niveau;
 • heb je aantoonbare werkervaring in de museale context, development en andere vormen van financiële werving;
 • ben je daadkrachtig, initiatiefrijk en zelfstandig;
 • heb je geen bezwaar tegen af en toe afwijkende uren;
 • kun je een bijdrage leveren aan de lange- en kortetermijnstrategie;
 • beschik je over een relevant netwerk van maatschappelijke organisaties, fondsen en andere mogelijke partners;
 • heb je affiniteit met een middelgrote organisatie en ervaring in het werken met zowel wetenschappers en erfgoedprofessionals als vrijwilligers;
 • bezit je kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van cultuur- en bibliotheekbeleid.

Competenties
Naast de drie kerncompetenties van de Bibliotheek (leervermogen, klantgerichtheid en samenwerken), beschik je over:

 • overtuigingskracht;
 • sturen op resultaat;
 • kostenbewust handelen en
 • plannen en organiseren.

Inlichtingen
Voor inlichtingen kun je je wenden tot: Wim Hupperetz, directeur Allard Pierson Museum & Bijzondere Collecties, T: +31 (0)6 579 306 80.

Aanstelling
Aanstelling geschiedt voor een periode van een jaar en kan bij gebleken geschiktheid worden omgezet naar een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bij een voltijdsaanstelling bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 4.294 en maximaal € 5.513 (functionele schaal 12). De functie is ingedeeld in het profiel afdelingshoofd 2. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Sollicitatie
Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt via deze link online solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt. In verband met het kerstreces ontvang je niet eerder dan 9 januari 2019 uitsluitsel over je sollicitatie. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op maandag 14 en woensdag 16 januari 2019.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

www.uva.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.