Historici.nl

Gepubliceerd op 04-11-2019

Vacature projectmedewerker Creative Europe Desk Cultuur – Dutch Culture (0.8 FTE)

DutchCulture is per 1 januari 2020 op zoek naar een zelfstandige, collegiale en ondernemende Projectmedewerker CED Cultuur (0,8 FTE)

Voor de Creative Europe Desk NL zoeken wij per 1 januari 2020 een projectmedewerker met kennis van en interesse in Europa en liefst ook praktijkervaring binnen de cultuursector. Je zorgt voor meer zichtbaarheid van het subsidieprogramma Creative Europe Cultuur in Nederland. Je informeert en adviseert over de mogelijkheden van Creative Europe voor (potentiële) subsidieaanvragers. Je onderzoekt en draagt mogelijkheden uit voor verbindingen tussen de Nederlandse en Europese cultuursector. Je ontwikkelt, samen met je collega’s van de Creative Europe Desk, nieuwe diensten en producten ten behoeve van de uitvoer van het programma. Je organiseert, produceert en presenteert tijdens workshops, informatiesessies en netwerkactiviteiten ten behoeve van de cultuursector.

Functievereisten

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en ten minste twee jaar relevante werkervaring;
 • Bij voorkeur werkervaring binnen culturele sector;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels;
 • Goed kunnen spreken voor groepen;
 • Kennis van relevante beleidsgebieden;
 • Je kunt zelfstandig werken en bent ondernemend;
 • Je bent geïnteresseerd in Europa en Europese programma’s
 • Je vindt het inspirerend om culturele organisaties/makers een stap verder te brengen in hun internationale ambities
 • Je kunt goed omgaan met Excel en crm-systemen

Resultaten

 • Vergrote zichtbaarheid van de kansen van Creative Europe voor de culturele sector;
 • Beter, meer, inventief en gecombineerd gebruik van Creative Europe en andere Europese subsidieprogramma’s;
 • Meer samenwerking over de disciplines heen;
 • Nieuwe projecten benoemen en opstarten;
 • Een nieuwe impuls aan de samenwerking tussen de Nederlandse en Europese cultuursector.

Team

De medewerker maakt deel uit van de Creative Europe Desk NL. Deze desk bestaat uit een teamhoofd, een communicatiemedewerker, twee medewerkers op het MEDIA-programma en twee medewerkers op het Cultuurprogramma. De CED maakt deel uit van DutchCulture: een dynamische organisatie die je een enthousiaste, kennisgedreven werkomgeving biedt met ruim 35 gemotiveerde collega’s. Vanuit ons kantoor in de Amsterdamse binnenstad werken we in een internationale omgeving met en voor kunstenaars, creatieven, ministeries en gemeenten. We bieden je een afwisselende baan waarin je kennis maakt met veel verschillende soorten professionals en netwerken, met veel ruimte voor eigen inbreng en uitvoer van ideeën.

Wij bieden

De 0,8 fte aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Je salaris is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring (min. € 1850, max. € 3050) bij een volledige werkweek (40 uur).

Reacties en informatie

Reacties (motivatiebrief en cv) en/of vragen m.b.t. de wervingsprocedure kunnen tot en met 20 november worden gericht aan DutchCulture, t.a.v. Ellen Spijkers, e-mail: sollicitaties@dutchculture.nl, tel. 020-6164225.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met teamhoofd Marjolein van Bommel (m.vanbommel@dutchculture.nl).

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.