Historici.nl

Gepubliceerd op 23-06-2022

Werkstudent: Publieksmedewerker Van Gogh Museum

De Werkstudent zoekt voor het Van Gogh Museum in Amsterdam een Publieksmedewerker voor 12-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geen


Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd. Al onze collega’s leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie.

Samen maken we mooie stappen en we staan open voor wat er gebeurt om ons heen. We lopen graag voorop en werken daarbij intensief samen met anderen. We richten ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

Waar kom je terecht?
In hartje Amsterdam kom je in een sociale en uitdagende werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen. Hier maak je stappen in jouw carrière en draag je bij aan een cultureel merk.

Woon jij in omgeving Amsterdam en lijkt het jou leuk om het visitekaartje van het Van Gogh Museum te worden?

Voor het Van Gogh Museum in Amsterdam zoekt Werkstudent enthousiaste, professionele en servicegerichte publieksmedewerkers. Wanneer bezoekers het museum binnen stappen zorg jij ervoor dat ze zich welkom voelen van het begin tot einde van hun bezoek!

Publieksmedewerker

12-36 uur per week

Als publieksmedewerker bij het Van Gogh Museum word je onder andere ingezet bij één van de winkels, de multimedia balie, de ticketscan en als host. Bij deze posten bestaan je werkzaamheden voornamelijk uit het:

 • Actief benaderen van bezoekers, inclusief en gastvrij (binnen en als host buiten);
 • Controleren van toegangsbewijzen;
 • Verrichten van kassawerkzaamheden in de winkel;
 • Informatie geven over het museum: collectie, evenementen, faciliteiten, winkel- en educatieve producten. Verwijst indien nodig door (informatiebalie of winkel etc.);
 • Voorraad bijhouden en winkel netjes houden;
 • Zorg dragen voor verkoop: toegangsbewijzen, multimediatours en winkelproducten;
 • Geeft up-to-date artikelinformatie aan klanten, informeert over service en garantie;
 • Adviseert klanten teneinde hen op aankoop over te laten gaan.

Gedurende de dag wissel je regelmatig van post, wat het werk leuk en divers maakt.

Wij zoeken op dit moment kandidaten die minimaal drie dagen per week beschikbaar zijn. Je komt in een poule met andere publieksmedewerkers terecht en draait elke week wisseldiensten. De werktijden zijn variërend tussen 08:30 en 22:00 uur.

Wij bieden:

 • Werken in een leuk en hecht team;
 • Werken in het mooiste museum van Amsterdam;
 • Flexibele werktijden;
 • Een brutoloon van € 12,89 per uur (exclusief reserveringen).

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie van mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Elke dag weer werken we aan onze missie om een divers publiek te inspireren en mensen nieuwe betekenis en waarde aan hun leven te geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Educator Volwassenen – Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Van Gogh Museum: Assistent Conservator
Door Redactie Historici.nl
Trainee Collectie & Onderzoek – Van Gogh Museum
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.