Historici.nl

Gepubliceerd op 23-02-2022

Historisch Centrum Limburg – medewerkers digitalisering

het Historisch Centrum Limburg in het kort

Het Historisch Centrum Limburg (HCL) is een openbare archieforganisatie op basis van een wettelijke Gemeenschappelijke Regeling tussen de Rijksoverheid en de gemeenten Maastricht en Heerlen. Daarnaast zijn diverse gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, de provincie Limburg en het Waterschap Limburg voor hun archiefbeheer en informatie-dienstverlening naar het publiek bij het HCL aangesloten.*

Het HCL bezit grote historische collecties, archieven, prenten, foto’s, films en boeken over de geschiedenis van Limburg. Die collecties worden breed gebruikt voor raadpleging, onderzoek, educatie en cultuurbeleving. Het HCL beschikt over een tweetal locaties. Beide locaties beschikken over een studiezaal en meerdere archiefdepots. Eén locatie is gelegen in het centrum van Maastricht, de ander in het centrum van Heerlen.

Het HCL wil de collectie aan een breed publiek digitaal beschikbaar stellen. Om dit te realiseren dient het online aanbod van gedigitaliseerd materiaal flink uitgebreid worden. Daarom richt het HCL op de locatie in Maastricht een scanstraat in. Het op deze schaal digitaliseren van de collectie op locatie is een nieuw proces voor het HCL.

 

Ter versterking van de afdeling Archieven & Collecties zijn wij op zoek naar vier:

Medewerkers Digitalisering (4 x 0,55 fte)

Dit ga je doen:

Als medewerker Digitalisering ben je verantwoordelijk voor het scannen van archiefstukken. Hierbij kun je denken aan oude boeken, brieven, kaarten, tekeningen en foto’s.

Dit breng je mee:

Je hebt een (v)mbo-niveau en beschikt over algemene computervaardigheden. Enige ervaring in productiewerk is een pre. Je hebt affiniteit met historische documenten.

Je bent zorgvuldig, punctueel, flexibel inzetbaar en leert snel. Daarnaast heb je een goed concentratievermogen en ben je stressbestendig en oplossingsgericht, kan je goed mee in een hoog werktempo en functioneer je goed in een team.

We zijn op zoek naar medewerkers die in de ochtend, 8.00 – 12.00 uur, of middag 12.00 – 16.00 uur beschikbaar zijn (totaal 20 uur per week).

Een test kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij bieden

Bij het HCL vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis van 0,55 fte. In eerste instantie is er sprake van een tijdelijk dienstverband van een jaar met de intentie om bij goed functioneren over te gaan naar een vast dienstverband.

Het salaris wordt ingepast in schaal 4 (€ 1832 – € 2731) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Het Historisch Centrum Limburg volgt de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (SGO) en sluit daarbij zoveel mogelijk aan op de lokale regelingen van de gemeente Maastricht.

Hebben wij je interesse gewekt?

Als je wil reageren dan ontvangen we jouw reactie graag uiterlijk 22 maart 2022.

Je kunt je sollicitatiebrief met cv richten aan de directeur van het HCL, Lita Wiggers. Dat kan per e-mail naar secretariaat@rhcl.nl of schriftelijk naar Sint Pieterstraat 7, 6211 JM Maastricht. Vergeet niet het vacaturenummer 2022/002 te vermelden.

Eerst meer weten?

Voor nadere informatie omtrent deze vacature neem je vrijblijvend contact op met Rick van Velden, hoofd Archieven & Collecties, via vanvelden@rhcl.nl. Klik hier voor de vacature op de website van het HCL.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het HCL wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en jouw bijdrage aan ons team.

 

* Bij het HCL zijn ook aangesloten de gemeenten Beekdaelen (deels), Eijsden-Margraten, Brunssum, Gulpen- Wittem, Landgraaf, Meerssen, Simpelveld, Valkenburg a/d Geul, Vaals, Voerendaal en de Gemeenschappelijke Regelingen ISD BOL, ISD Kompas, GGD Zuid Limburg, Veiligheidsregio, Kredietbank Limburg, en Het Gegevenshuis.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.